سایت Whois و کاربرد آن

سایت Whois چیست؟

Whois یک لیست از رکوردهای اینترنتی پرکاربرد است که مشخص می‌کند چه کسی صاحب یک دامنه و چگونه می‌توان با آنها در تماس بود. شرکت اینترنتی ICANN نحوه ثبت نام دامنه و نوع مالکیت آن را تنظیم می‌کند. رکوردهای Whois بسیار مفید هستند و به منبعی ضروری برای حفظ یکپارچگی ثبت نام دامنه و فرآیند مالکیت وب سایت تبدیل شده اند. درواقع برای آنکه بدانید سایت هویز چیست می‌توان گفت یک پایگاه داده غیرمتمرکز از کل صاحبان دامنه‌های مختلف قابل دسترسی در اینترنت است.

whois چیست؟

Whois اطلاعات عمومی‌یک نام دامنه را نشان می‌دهد. با استفاده از سرویس whois می‌توانید اطلاعات عمومی‌هر نام دامنه یا آدرس IP را مشاهده کنید. Whois جزئیات همه دارندگان نام دامنه را نشان می‌دهد.

پایگاه داده WHOIS اساساً مجموعه ای از اطلاعات است، مانند نام و آدرس ایمیل شما، که ثبت کنندگان پس از خرید دامنه منتشر می‌کنند. از آن به عنوان اطلاعات تماس مانند دفترچه تلفن سنتی استفاده می‌شود.

whois چه اطلاعاتی به ما می‌دهد؟

رکورد Whois شامل تمام اطلاعات تماس مرتبط با شخص، گروه یا شرکتی است که یک نام دامنه خاص را ثبت می‌کند. به طور معمول، هر رکورد Whois حاوی اطلاعاتی مانند نام و اطلاعات تماس ثبت کننده (مالک دامنه)، نام و اطلاعات تماس ثبت کننده ثبت کننده (سازمان یا نهاد تجاری که نام دامنه را ثبت کرده است)، تاریخ ثبت دامنه، سرورهای نام، آخرین به روز رسانی و تاریخ انقضا میباشد.

پایگاه داده WHOIS حاوی اطلاعات مهمی‌در مورد یک دامنه است که ما قبلاً بیشتر آنها را پوشش داده ایم. به ندرت حاوی اطلاعات نادرست است زیرا ICANN تضمین می‌کند که شرکت‌های ثبت‌کننده‌ دامنه‌ای را که داده‌های دقیقی برای رجیستری ارائه نمی‌دهند، لغو یا تعلیق می‌کنند.

به طور دقیق تر، ثبت کننده همیشه از شما می‌خواهد که در هنگام ثبت دامنه، اطلاعات زیر را درج کنید:

نام

آدرس خانه

آدرس ایمیل

شماره تلفن

حتی اگر نام و اطلاعات تماس به عنوان اطلاعات حساس در نظر گرفته شود، شما همچنان باید آن را برای دریافت نام دامنه ثبت شده ارائه دهید. با این حال، این بدان معنا نیست که حریم خصوصی دامنه ممکن نیست. در بخش بعدی این مورد را توضیح خواهیم داد.

همچنین اطلاعات اضافی یک رکورد WHOIS شامل موارد زیر است:

نام و اطلاعات تماس ثبت‌کننده (مالک یا Registrant).

نام و اطلاعات تماس ثبت کننده (شرکت ارائه دهنده خدمات ثبت دامنه یا Registrar).

نام سرورها (dns)

تاریخ ثبت نام دامنه

تاریخ انقضای دامنه

بازه زمانی دامنه تخمینی

تاریخ آخرین به روز رسانی

اطلاعات اداری و فنی

محدودیت‌های جستجو در WHOIS

ثبت‌کنندگان معتبر دامنه که درخواست‌های خود را از طریق مکانیسم جستجوی پورت 43 WHOIS ارسال می‌کنند به 50 درخواست در دقیقه محدود می‌شوند.

کلام آخر

در اصل، WHOIS بخشی جدایی ناپذیر از چشم انداز اینترنت مدرن است. اگرچه بسیاری از اطلاعاتی که اکنون ارائه می‌کند خصوصی هستند، اما همچنان WHOIS به ما اجازه می‌دهد تا صاحبان اکثر دامنه‌هایی را که به صورت آنلاین به آنها دسترسی داریم جستجو کنیم و مهم‌تر از آن، در صورت نیاز با آنها تماس بگیریم.

با انجام چند مرحله ساده، می‌توانید به سرعت جستجوی WHOIS را به تنهایی انجام دهید. علاوه بر دانستن نحوه یافتن اطلاعات، اکنون می‌دانید WHOIS چیست و چرا در زندگی روزمره ما اهمیت دارد.

محتوای مورد نظر خود را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
5 1 رای
امتیاز شما به این پست
guest
0 دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها